De ultieme glans: coloristen vergelijken glossing hair graag met een verzorgende lipgloss. De treatment verzorgt het haar met hydraterende bestanddelen zoals keratine of provitamine B5. Hierdoor krijgt het haar meteen een zijdeachtige glans. De professionals in de salon gebruiken glossing als laatste finishing touch na het verven van haar. Zo kunnen ze ongewenste ondertonen neutraliseren en de haarkleur sealen met een glanslaag.
Om elke dag volop te kunnen genieten van glanzend en stralend haar dat er net zo fris uitziet als na een bezoek aan de kapper, zijn de populaire hair glossing-producten er ook voor thuis. Je hebt de keuze uit twee soorten glossing:
Hair glossing heeft minder effect dan een kleurspoeling. Het verandert de haarkleur niet, maar frist deze alleen op en accentueert highlights. De populaire treatment betekent pure verzorging van je haar. De schubbenlaag wordt hierbij niet geopend. Omdat een kleurglossing maar een zeer geringe pigmentering heeft, kan er ook niets misgaan met kleur. Toch kun je er eens iets nieuws mee uitproberen: koel platinablond, een stralende koperkleur of mystiek zwart, de keuze is geheel aan jou. Met hair glossing kun je heel eenvoudig eens kijken welke warmere of koelere tinten jou staan zonder dat je je haar hiervoor hoeft te verven.
Een kleurspoeling verft je haar tijdelijk, want de kleurpigmenten hechten zich vast aan het haar. Een kleurspoeling bevat in tegenstelling tot glossing minder bestanddelen die het haar verzorgen en een glans geven. Het is de minst krachtige manier waarop je je haar kunt verven. Je kunt met een kleurspoeling je natuurlijke haarkleur intensiveren, geverfd haar weer laten stralen of een nieuwe look proberen.
Glossing zorgt allereerst dat je haar een prachtige glans krijgt. Het product heeft echter nog veel meer in zijn mars. Ontdek wanneer de verzorgende kleur- en glansbehandeling nog meer zinvol is:
Je hoeft niet naar de kapper te gaan voor glossing hair. Als je het perfecte glossingproduct gevonden hebt, kun je zonder al te veel voorbereiding zelf de glossing aanbrengen.
Het product werk je in gewassen, handdoekdroog haar in. Was je haar eerst goed met shampoo en wrijf het daarna goed droog om een perfect resultaat te verkrijgen. Als je een handdoek over je nek en schouders legt, dan voorkom je kleurspatten op je kleding.
Kam je haar eerst een keer goed door om de glossing goed in je haar te kunnen inwerken. Verdeel je haar daarna horizontaal in twee delen en steek het bovenste deel met haarclips bovenop je hoofd op. Draag verder wegwerphandschoenen. Zo voorkom je dat de kleurpigmenten op je vingers terechtkomen. Bij de meeste glossingproducten zitten ze erbij in de verpakking.
Werk de glossing nu met je handen of een penseel lok voor lok in het onderste deel van je haar in. Dan is het bovenste deel aan de beurt: ook hier ga je weer lok voor lok te werk. Kam op het laatst al je haar nog een keer met een grove kam door om te zorgen dat het product ook werkelijk alle plekken bereikt. Pak voor de inwerktijd al je haar bij elkaar en steek het op.
Tip: wikkel vershoudfolie om je hoofd – de ontstane warmte intensiveert het verzorgende effect.
Afhankelijk van de fabrikant is de inwerktijd van hair glossings tien tot twintig minuten. Na afloop ervan spoel je de glossing goed met lauwwarm water uit, totdat het water helder is. Daarna kun je je haar zoals gebruikelijk stylen.
Hoelang je haar na de glossing een mooie glow houdt, hangt hoofdzakelijk af van de eigenschappen ervan. Normaal gesproken blijft een glossingeffect vier tot zes wasbeurten zitten. Als je haar door vaak verven en een regelmatige hittestyling met een stijltang en dergelijke zeer uitgedroogd is en een beschadigde structuur heeft, dan verdwijnen de kleurpigmenten sneller.
Tip: gebruik na het wassen een conditioner en verwen je haar een keer per week met een verzorgende haarkuur. Zo kun je nog langer genieten van de glanzende finish.