Op werkdagen vóór 22:00 besteld, morgen in huis | Gratis verzending vanaf €20,- | Kies 2 samples
Shop met 25%* korting op alles van Estée Lauder, Clinique en Lancôme!

Een wimperkruller gebruiken: zo doe je dat

Liftend effect
Prachtige wimpers helemaal zonder nepwimpers? Dat is mogelijk – het enige wat je nodig hebt is een wimperkruller en de juiste techniek. Als je de handige tool eenmaal onder de knie hebt, kun je hem gebruiken om je wimpers op natuurlijke wijze te krullen en je ogen een open blik te geven. We vertellen je hoe je de wimperkruller correct gebruikt en hoe je jouw perfecte wimpervorm vindt.
KORT EN KRACHTIG: HOE JE EEN WIMPERKRULLER CORRECT GEBRUIKT
  • Een wimperkruller kan je wimpers in een paar seconden meer krul geven en zorgen voor een open blik.
  • Gulden regel: breng eerst je wimpers in vorm en breng dan mascara aan.
  • Werk altijd dicht langs de wimperlijn, maar raak de huid van het ooglid niet aan.
  • Het vooraf opwarmen van de wimperkruller met een föhn kan het liftend effect van de wimpers versterken.
  • Je moet je wimperkruller na elk gebruik schoonmaken.
  • Hoe groter je ogen zijn, hoe groter de metalen strips van de wimperkruller moeten zijn.
  • Hoe dieper je ogen liggen, hoe sterker de ronding van je wimperkruller moet zijn.
  • Investeer in een hoogwaardige, stevige, roestvrijstalen wimperkruller.

Een wimperkruller gebruiken: hoe doe je dat goed?

Mascara aanbrengen, een kleurtje geven, voller maken, verzorgen: je kunt veel doen voor mooie wimpers. Maar er is een trucje dat je misschien nog niet in je dagelijkse verzorging hebt geïntegreerd: het gebruik van een wimperkruller. Deze handige beauty tool is eigenlijk een must-have als het gaat om 'va-va-voom'-wimpers. De wimperkruller lijkt op een schaar, maar is volkomen ongevaarlijk in gebruik. De kruller knipt niet, maar drukt alleen heel zachtjes: Met de kruller kun je de wimpers op je bovenste ooglid in slechts enkele seconden naar boven buigen, waardoor je ogen nog meer opengaan en nog meer stralen dankzij deze grotere ronding.

Het mooie: de wimperkruller kan alle soorten wimpers meer laten krullen en zou daarom in geen enkele beautycase mogen ontbreken. Het effect kan natuurlijk bijzonder sterk zijn bij korte en rechte wimpers, of bij wimpers die hun vorm enigszins hebben verloren door het gebruik van een wimperserum.

Als je je wimperkruller op de juiste manier gebruikt, kan hij je wimpers een echte volumeboost gegeven die de hele dag blijft zitten. Hieronder hebben we stapsgewijs op een rijtje gezet hoe je een wimperkruller op de juiste manier gebruikt:

  1. Voorbereiden: gebruik de wimperkruller alleen bij schone wimpers en altijd voordat je mascara aanbrengt. Wanneer je eerst mascara aanbrengt, kunnen de wimpers stijver zijn en afbreken of beschadigd raken wanneer ze gebogen worden. Mascara kan ook het risico vergroten dat wimpers tijdens het krullen worden uitgetrokken.
  2. Verwarmen: De krul blijft langer in model als je de wimperkruller een beetje opwarmt voordat je gaat krullen. Houd de kruller even onder de föhn voor je hem gaat gebruiken. Zorg er wel voor dat de metalen strips niet te heet worden. Je kunt de temperatuur het beste eerst op de rug van je hand testen.
  3. Plaatsen: dan kan je beginnen: fixeer je wenkbrauwboog met één hand en kijk naar beneden, maar houd je ogen open. Houd voor het plaatsen de kruller open tussen duim en wijsvinger en pak de wimperlijn van voren. De metalen strip zit boven, de gewatteerde strip onder. Sluit de kruller vlak voor de haarwortels, maar raak nooit de waterlijn aan, d.w.z. de huid aan de rand van het ooglid.
  4. Sluiten: knijp ongeveer 20 tot 30 seconden met zachte druk in de wimperkruller en probeer niet te knipperen. Hoe dikker de wimpers, hoe meer druk en tijd nodig kan zijn. Je zult er snel achterkomen hoeveel tijd en druk nodig is om je wimpers de beste krul te geven. Belangrijk: knijp niet te hard in de kruller en druk je wimpers niet plat – je wilt ze alleen een beetje in model buigen en niet beschadigen.
  5. Herhalen: soms kan het gebeuren dat de wimperkruller niet alle wimpers in één keer pakt. Dan moet je de kruller op verschillende plaatsen aanbrengen. Werk vanaf de binnenste ooghoek naar buiten toe. Herhaal het krullen net zolang tot je alle wimpers hebt meegenomen en mooie krullen hebt gecreëerd. Vier keer is meestal voldoende. Doe hetzelfde met het andere oog.
  6. Fixeren: breng een mascara topcoat aan: die wordt gezien als de haarspray voor wimpers en kan de net gekrulde haartjes fixeren. In het beste geval houdt het liftend effect de hele dag aan.
  7. Corrigeren: met eyeliner  kun je visueel nog meer volume creëren: breng kleine stipjes aan tussen de wimpers langs de wimperlijn. Daarna kun je je favoriete mascara op je wimpers aanbrengen.
  8. Reiniging: reinig je wimperkruller na gebruik om te voorkomen dat er zich ziektekiemen vestigen. Gebruik een vochtig doekje of wattenschijfje dat je eerst in oogmake-upremover hebt gedrenkt.

Welke wimpervorm? Deze wimperkrullers zijn verkrijgbaar

De algemene vorm is bij alle wimperkrullers dezelfde: ze bestaan uit twee ringvormige grepen, zoals een schaar, die eindigen in de beweeglijke kop. Deze bestaat uit twee gebogen metalen strips, waarvan er één is opgevuld met een siliconen, kunststof of fluwelen kussentje om de druk te verminderen. Dit is om te voorkomen dat je wimpers een scherpe knik krijgen door het krullen. Idealiter is je wimperkruller gemaakt van roestvrij staal. Dit kan de kruller duurzamer maken en deze vormt zo tegelijkertijd de perfecte beautytool voor mensen met een allergie. Je wimperkruller moet ook stabiel zijn en goed in de hand liggen, zodat je er goed mee kunt werken. Nauwkeurig te werk gaan kan namelijk voorkomen dat je tijdens het in model brengen wegglijdt en wimpers scheurt of afbreekt.

Er zijn geen grote verschillen als het gaat om de vorm van de tangen van de kruller. Waarin tangen echter enigszins van elkaar kunnen verschillen, is de buiging en lengte van de metalen strips. Dit betekent dat slechts enkele wimperkrullers geschikt zijn voor elke oogvorm, ook al beweren veel fabrikanten vaak wat anders. De vorm van je kruller moet zijn gebaseerd op de vorm van je ogen: zijn ze amandelvormig of eerder rond? Liggen ze diep of puilen ze eerder uit? Om de perfecte wimperkruller te vinden, moet je je ogen goed kennen.

Daarnaast kun je over het algemeen de volgende regels aanhouden:

  • Grote/ronde ogen: je hebt een wimperkruller met grote, gebogen strips nodig.
  • Kleine/amandelvormige ogen: hoe kleiner of amandelvormiger je ogen zijn, hoe kleiner de strips mogen zijn. Misschien volstaat voor jou dan de zogenaamde half-curler. In tegenstelling tot de full-lash-curler gebruik je deze normaal gesproken alleen voor de moeilijk bereikbare, korte wimpers in de ooghoeken.
  • Diepliggende ogen: als je ogen dieper in de oogkassen liggen, moeten de strips ronder zijn. Op deze manier kun je alle wimpers pakken.
  • Vlakke tot uitpuilende ogen: als je ogen vrij vlak liggen, moet je wimperkruller ook iets minder gebogen zijn.

Nog meer tips voor het gebruik van de wimperkruller

  • Niet dagelijks gebruiken

Zelfs als het resultaat zo mooi is dat je je wimpers elke dag zou willen krullen: gebruik de wimperkruller slechts om de paar dagen. Net als bij je haar kan dagelijkse styling ook de fijne haartjes van je wimpers beschadigen.

  • Let op de kwaliteit

De huid rondom je ogen is erg gevoelig – dus net als bij oogverzorging  moet je ook bij de keus van je wimperkruller ervoor zorgen dat je een kwalitatief hoogstaand product neemt. Investeer in een roestvrijstalen wimperkruller met een siliconen kussentje dat lekker in de hand ligt. Zo bescherm je je wimpers en doe je uiteindelijk ook nog iets goeds voor je portemonnee.

  • De verzorging van je wimpers

Behandel je wimpers net als je haar: hoe meer je ze stylet, hoe intensiever je ze moet verzorgen. Reinig je wimpers elke avond grondig met een speciale oogmake-upremover en verwijder eventuele mascara. Verzorg je fijne haartjes bovendien dagelijks met een wimperserum. Daar kunnen ze sterker van worden. Bovendien bevordert het serum een gezonde groei.

  • Regelmatige vervanging van het kussentje

Afhankelijk van hoe vaak je je wimperkruller gebruikt, moet je elke drie tot zes maanden de zachte pad van je wimperkruller vervangen. Bij de meeste wimperkrullers zit minimaal één reservepad in de verpakking. Van veel merken kun je de kleine kussentjes echter ook los kopen.

  • Niet forceren

Je drukt en drukt, maar op de een of andere manier krijgen je wimpers geen mooi krullende vorm? Ga dan niet forceren, want hoe harder je drukt, hoe meer je de gevoelige haartjes kunt beschadigen. Misschien lukt het beter met een andere wimperkruller. Probeer het gewoon even uit.

Er zijn echter ook wimpers die hun gebogen vorm gewoon niet lang vasthouden en snel weer hun natuurlijke vorm aannemen. In dit geval kan een wimperlifting bij je schoonheidsspecialiste uitkomst bieden – met deze professionele behandeling kunnen je wimpers permanent omhoog worden gekruld. Het effect zou tot zes weken moeten aanhouden.

  • Voorbereiding voor nepwimpers

Zijn nepwimpers een vast onderdeel van je dagelijkse beautyverzorging? Dan komt de wimperkruller perfect van pas voor een goede voorbereiding: krul je natuurlijke wimpers voordat je de nepwimpers aanbrengt, zodat al je wimpers een gelijkmatige slag hebben. Zo creëer je de perfecte basis voor nepwimpers.

  • Oefenen, oefenen, oefenen

Om optimale resultaten te bereiken met een wimperkruller, moet je een beetje oefenen en zin hebben om te experimenteren. Maar nu je de nodige kennis hebt om je wimperkruller op de juiste manier te gebruiken, kun je ermee experimenteren. Je zult snel ontdekken hoe je je wimpers met de kruller het mooist en effectiefst kunt liften.