Babyboom-nagels combineren het coole kleurverloop van ombré nagels met de klassieke, elegante look van french nails. Ze hebben witte tips, en de rest van de nagel heeft een subtiele neutrale kleur. De kleuren vloeien heel zacht in elkaar over.
Denk eraan: french-nails zijn de rosékleurige nagels met witte tips die je je waarschijnlijk herinnert uit het begin van de jaren 2000. Vingernagels met een ombré-design hebben een kleurverloop waarbij twee verschillende kleuren nagellak in elkaar overvloeien. Je kunt het trendy babyboom-design gemakkelijk zelf creëren met Shellac, gekleurde nagellak of gellak.
1. Voorbereiding: was en ontsmet je handen. Als je tools van roestvrij staal wilt gebruiken om je nagelriem te verzorgen, maak deze dan ook grondig schoon.
2. Inkorten en in vorm brengen: knip je nagels op de gewenste lengte en vijl ze in vorm.
3. Optioneel – productresten verwijderen: als er al nagellak op je nagels zit, verwijder deze dan met een wattenschijfje en nagellakremover op basis van aceton. Vijl eventuele restanten gellak voorzichtig van je nagel met een polijstvijl of bufferblok. Belangrijk: wees heel voorzichtig bij het vijlen en controleer af en toe hoeveel oude nagellak er nog op je nagel zit, zodat je je natuurlijke nagel niet beschadigt.
4. Nagels opruwen: zelfs als je geen restanten gellak op je nagels hebt, moet je ze toch opruwen. De beste manier om dit te doen is met een polijstvijl of een bufferblok. Het opruwen of ‘matteren’ zorgt ervoor dat de gel die je gaat aanbrengen beter hecht op je nagel en niet zo gemakkelijk afbladdert.
5. Nagelriem terugduwen: duw je nagelriemen terug met een roestvrijstalen nagelriemverwijderaar of een houten bokkenpootje. Professionele manicure-tools hebben meestal twee uiteinden: met de ene kant duw je de huid terug tot aan de rand van je nagel, met de andere kant verwijder je stukjes huid – zachtjes en voorzichtig! Verwijder afgestorven huid van de nagelplaat of nagelrand. Wees ook hier heel voorzichtig, zodat je je gevoelige huid zo goed mogelijk beschermt.
6. Vijlstof verwijderen: maak nu je nagels schoon met een nagelborsteltje om oneffenheden in je babyboom-nagels te voorkomen. Het borsteltje mag iets harder zijn zodat mogelijk vijlstof dat zich in de groefjes heeft genesteld, kan worden verwijderd.
7. Een basecoat aanbrengen en laten uitharden: breng een heel dun laagje basecoat aan. Als je je nagels langer wilt maken, breng dan van tevoren zelfklevende sjablonen aan rond je nagels. Natuurlijk kun je ook babyboom-nagels doen als je korte vingernagels hebt. Laat de basecoat na het aanbrengen uitharden onder je uv-lamp. Hoelang precies? Dit verschilt van lamp tot lamp. Volg altijd de gebruiksaanwijzing. Breng vervolgens een tweede, iets dikkere laag basecoat aan totdat je nagel bedekt is. Laat ook de tweede laag uitharden onder de lamp.
8. De basecoat gladmaken: maak het oppervlak van de nagels glad met het bufferblok. Dit zorgt ervoor dat je de gel die je straks gaat aanbrengen beter kunt verdelen. Als je je nagels langer hebt gemaakt met sjablonen, vijl ze dan in vorm en verwijder het vijlstof met je nagelborsteltje.
9. Maak een sponsje klaar en dep het in witte of heel lichte gellak met een rosétint: knip je make-upsponsje doormidden en leg het opzij. Als je gellak in een flesje zit, haal er dan wat uit met het kwastje en doe een beetje op een metalen plaatje. Zo heb je volledige controle over hoeveel lak er op je basecoat terechtkomt. Als je gellak in een potje zit, neem dan wat van het product met het houten bokkenpootje en breng het aan op het metalen plaatje. Buig nu de spons in het midden en neem wat van de gellak op.
Voordat je deze op je nagels dept, kun je het beste een beetje van de gellak op het metalen plaatje opnemen met je sponsje. Zorg ervoor dat er echt heel weinig product op of in het sponsje zit, zodat het niet gaat vlekken wanneer je het aanbrengt. Dep nu met de witte of lichtrosé gellak op het bovenste derde deel van je nagel in de vorm van een maan. Blend de overgang tussen de basecoat en de gellak met de schone rand van het sponsje. Belangrijk: neem de tijd voor deze stap en gebruik heel weinig van de gellak – voor een prachtig ombré-effect. Laat alles vervolgens hard worden onder de uv-lamp. Als je nog wittere nageltips wilt, kun je deze stap daarna herhalen.
10. Opnieuw base-gellak aanbrengen: breng voor een zacht, melkachtig effect nog een heel dun laagje base-gellak aan. Laat die uitharden onder de uv-lamp.
11. Topcoat aanbrengen, laten uitharden en nagels schoonmaken: breng ter bescherming een dunne topcoat aan en 'ommantel' het uiteinde van je nagels: de basecoat en het wit of lichtrosé blijven langer zitten en er bladdert niets af. Laat de gellak uitharden onder de uv-lamp. Wanneer de gellak uithardt, vormt zich een zogenaamd 'zweetlaagje'. Wacht ongeveer 10 tot 15 seconden en verwijder dat dan met een reiniger – voor prachtig glanzende babyboom-nagels.
Als je geen fan bent van gellak of het aanbrengen en uitharden gewoon te tijdrovend vindt, kun je ook babyboom-nagels maken met gewone nagellak.
Dit heb je ervoor nodig:
Breng een dunne laag basecoat aan en laat deze goed drogen. Breng vervolgens twee lagen nagellak in een neutrale kleur aan op je nagels. Wacht minimaal tien minuten voordat je de tweede laag nagellak aanbrengt. Dit zorgt voor een gelijkmatige kleur. Pak dan het make-upsponsje erbij en gebruik het kwastje om wat neutrale nagellak op de punt van het sponsje aan te brengen. Breng de witte nagellak direct ernaast aan. Gebruik maar een heel klein beetje van het product. Gebruik vervolgens het sponsje om de kleurtjes op het onderste derde deel van je nagel te deppen.
Wees hierbij heel voorzichtig en controleer tijdens het deppen telkens hoeveel kleur er al op je nagel zit. Dit zorgt beetje bij beetje voor een zachte overgang tussen de neutrale lak en de witte nageltip.
Tip: je kunt je babyboom-nagels ook opvrolijken met glitters. Breng een dun laagje nagellak met glitters aan op het uiteinde van de nagel en laat het drogen. Bescherm vervolgens het geheel met een topcoat.