Gratis verzending vanaf €25,- | Kies 2 samples | Gratis retourneren
Christmas Shopping | Shop nu met 15%* op ALLES & 20%* op ALLE geuren en geursets! 

Zelfbruiner verwijderen

Met bijvoorbeeld peelings en huismiddeltjes
We zijn dol op zelfbruiners. Het product geeft je huid immers het hele jaar door een stralende zomerse glow. Toch zijn er goede redenen om een bruine tint weer te verwijderen − bijvoorbeeld omdat je huid er vlekkerig uitziet, het resultaat intensiever is dan verwacht of de tint niet helemaal past bij je natuurlijke huidskleur. We laten je zien welke methoden je kunt gebruiken om zelfbruiner gemakkelijk te verwijderen.
KORT EN KRACHTIG: DE BESTE TIPS OM ZELFBRUINER TE VERWIJDEREN
  • Afhankelijk van hoelang de zelfbruiner heeft kunnen inwerken, zijn er verschillende methoden om het product te verwijderen.
  • Als je onderweg bent, verwijder je de zelfbruiner gewoon met reinigingsdoekjes.
  • Als de zelfbruiner al een tijdje op je huid zit, kun je deze verwijderen met een peeling, waardoor dode huidcellen en ook de kleurpigmenten van de zelfbruiner loskomen.
  • De beste manier om zelfbruiner van je gezicht te verwijderen is met mild micellair water.

Hoe verwijder ik zelfbruiner?

Is je zelfbruiner streperig of vlekkerig geworden tijdens het aanbrengen? We laten je zien met welke producten je een ongelukje met zelfbruiner in een handomdraai kunt oplossen. Hier vind je onze tips en hoe je ze kunt toepassen om je zelfbruiner snel en gemakkelijk te verwijderen.

Zelfbruiner verwijderen met een peeling

Peelings verwijderen dode huidcellen van het huidoppervlak, waardoor de huid heel zacht aanvoelt. Ook als je zelfbruiner wilt verwijderen, is een peeling je redder in nood. Dit komt omdat de kleurpigmenten van de zelfbruiner zich nestelen in de bovenste laag van de huid. De peeling lost deze pigmenten op – na korte tijd heb je je natuurlijke huidskleur terug.

Peelings bevatten verschillende fijne of grove deeltjes, bijvoorbeeld zeezout, suiker of koffie. Wanneer je met de deeltjes over je huid wrijft, worden dode huidcellen door de mechanische wrijving verwijderd, evenals andere ongewenste onzuiverheden.

Een aardige bijkomstigheid: een peeling revitaliseert je huid en zorgt voor een rozige teint. Hij voorkomt de verstopping van je poriën en verzorgt je huid dankzij de diverse soorten olie in het product. Toch kan een peeling je huid irriteren − vooral als je een gevoelige huid hebt. Gelukkig zijn er nog meer methoden om zelfbruiner te verwijderen. Gebruik bijvoorbeeld micellair water.

Verwijder zelfbruiner volledig met micellair water

Micellen zijn kleine bundels moleculen. Ze worden gevormd wanneer oppervlakte-actieve stoffen, ook wel tensiden genoemd, in contact komen met water. Micellen kunnen zowel in water als in vet worden opgelost. Dat betekent: ze trekken olie en onzuiverheden aan, bundelen ze samen en verwijderen ze. Ook de kleurpigmenten van je zelfbruiner zijn niet opgewassen tegen de micellen.

Het voordeel: als je je huid behandelt met micellair water, kun je verkleuringen snel verwijderen zonder je huid schade te berokkenen. Je hebt geen extra water nodig en je hoeft niet hard te wrijven − de micellen trekken de zelfbruiner vanzelf aan en lossen deze helemaal op. Het reinigingsproduct is bijzonder mild en daarom geschikt voor alle huidtypes.

Verwijder zelfbruiner snel met reinigingsdoekjes

Wil je snel van je zelfbruiner af? Gebruik dan reinigingsdoekjes! Ze zijn handig omdat je ze gemakkelijk onderweg kunt gebruiken. Als je een gevoelige huid hebt, kun je het beste reinigingsdoekjes met micellair water gebruiken − deze verwijderen zelfbruiner op bijzonder milde wijze.

Hoe recenter je zelfbruiner hebt aangebracht, hoe effectiever de doekjes zijn.. Dit komt omdat hun effect niet tot in de huid doorgaat, waar de pigmenten van de zelfbruiner zich verspreiden. Ze werken daarom het beste als de zelfbruiner kort geleden is aangebracht. Als je thuis bent, raden we je aan zelfbruiner te verwijderen met behulp van een peeling of micellair water, omdat deze methoden effectiever zijn.

Handleiding voor het verwijderen van zelfbruiner

Of je nu overal de zelfbruiner wilt verwijderen of alleen ongewenste strepen, hier leggen we je uit hoe je dat het beste kunt doen. We laten je de meest geschikte methoden zien voor je lichaam, handen en gezicht.

Zelfbruiner van je gezicht verwijderen

Micellair water werkt als een gummetje zonder de gevoelige gezichtshuid te irriteren. Dankzij de milde formule is het ideaal om zelfbruiner van het gezicht te verwijderen.. Alles wat je nodig hebt is het reinigingsproduct en een wattenschijfje.

Maak het wattenschijfje goed vochtig en wrijf daarmee zachtjes over je gezicht met ronddraaiende bewegingen. Wrijf over de gewenste plekken als je randjes of donkere verkleuringen wilt verwijderen. Kijk goed naar overgangen, zoals bij de haarlijn of hals, dan voorkom je strepen. Veeg je hele gezicht af als je de bruine tint volledig ongedaan wilt maken.

Micellair water droogt je huid niet uit – maar je moet je gezicht wel goed insmeren na de behandeling. Dit compenseert het uitdrogende effect van de zelfbruiner en hydrateert je huid.

Zelfbruiner op het lichaam verwijderen

Reinigingsdoekjes verwijderen zelfbruiners snel en nauwkeurig. Ze zijn daarom het ideale hulpmiddel als je zelfbruiner van je handen wilt verwijderen, bijvoorbeeld omdat je geen speciale handschoen hebt gebruikt bij het aanbrengen ervan.

Haal de reinigingsdoekjes uit de verpakking en wrijf ze over je handpalmen. Zorg ervoor dat je ook de plekken tussen je vingers meeneemt, omdat overtollige bruiningscrème zich hier bijzonder snel afzet en vlekken maakt. Dat komt door de hoornlaag tussen de vingers die meer zelfbruiner absorbeert.

Zelfbruiner van je handen verwijderen

Reinigingsdoekjes verwijderen zelfbruiners snel en nauwkeurig. Ze zijn daarom het ideale hulpmiddel als je zelfbruiner van je handen wilt verwijderen, bijvoorbeeld omdat je geen speciale handschoen hebt gebruikt bij het aanbrengen ervan.

Haal de reinigingsdoekjes uit de verpakking en wrijf ze over je handpalmen. Zorg ervoor dat je ook de plekken tussen je vingers meeneemt, omdat overtollige bruiningscrème zich hier bijzonder snel afzet en vlekken maakt. Dat komt door de hoornlaag tussen de vingers die meer zelfbruiner absorbeert.

Het verwijderen van hardnekkige vlekken door zelfbruiners

Wil je bruine tint er gewoon niet af? Dan adviseren we je: combineer gewoon verschillende producten met elkaar. Geef je huid eerst een peeling, gebruik dan mild micellair water en verwijder vervolgens met reinigingsdoekjes de laatste zichtbare vlekjes. Met een beetje geduld kun je alle ongewenste kleurtjes verwijderen.

Zelfbruiner verwijderen met huismiddeltjes

Micellair water, peelings en reinigingsdoekjes zijn effectieve hulpmiddelen als je zelfbruiner wilt verwijderen. Maar er zijn ook andere manieren – wij laten je zien welke huismiddeltjes je kunnen helpen om van je bruine kleur af te komen.

  • Citroen: citroenzuur maakt je huid lichter en vlekken verdwijnen. Hardnekkige verkleuringen, bijvoorbeeld op je handen, kunnen worden verwijderd met een citroenbadje. Als je een gevoelige of droge huid hebt, kun je deze methode beter niet toepassen omdat citroen je huid te veel kan irriteren. Kalmeer je huid daarna met een hydraterende lotion.
  • Een bad nemen: neem een heerlijk bad en ontspan dertig tot zestig minuten. Daarna is je huid goed gehydrateerd en kun je de zelfbruiner verwijderen met een eenvoudige sponsje of washandje.. Deze methode is zeer mild en heeft tegelijkertijd een maximaal ontspannend effect.
  • Olie: gebruik een olie om kleine verkleuringen snel lichter te maken. Een plantaardige olie zoals kokosolie verzorgt daarnaast je huid en hydrateert je huid – het perfecte middel om bij een gevoelige huid zelfbruiner te verwijderen.
  • Ossegalzeep: ossegalzeep is een wondermiddel voor alle soorten vlekken – zij verwijdert zelfs vlekken van zelfbruiners heel effectief. Na gebruik moet je je huid goed afspoelen, omdat de zeep de huid kan uitdrogen of irriteren. Gebruik ossegalzeep daarom alleen op een gezonde huid en gebruik daarna een rijke hydraterende crème om je huid te kalmeren.